Orava pahateod jõudsid suurema avalikkuse ette peale seda, kui loom üht vanapaari ründas. Richard Williams oli parajasti kodus toimetamas, kui orav lahtisest uksest sisse tuli ja talle peale hüppas. Raevunud orav küünistas mehe pead, käsi ja jalgu. Kui pensionäril õnnestus raevunud loom viimaks maha raputada, hüppas too tagasi ja lõhkus ära isegi prillid, vahendab CBS San Francisco.

Mehe appihüüetele reageeris kiiresti abikaasa, kes luua haaras ning oravat sellega peksma hakkas. Selle asemel, et verest välja lüüa ja põgeneda, hüppas orav naisele peale ning küünistas ka teda.

Võitlus lõppes sellega, et mehel õnnestus orava sabast kinni haarata, mispeale loom põgenes. Naaber toimetas küünistada saanud vanapaari haiglasse, kus neid vaktsineeriti katku ja teetanuse vastu.

Tuli välja, et tegemist ei olnud pahelise orava ainsa rünnakuga. Oletatavasti on seesama loom viimase kolme nädala jooksul rünnanud Novato linnakeses veel kaheksat inimest. Kord põikas orav akna kaudu isegi klassiruumi, kus ta end õpetaja jala külge end haakis, mööda riideid üles ronis ja klassi ees seisnud pedagoogi õlast hammustas. Ka üks õpilastest sai orava teravaid küüsi ja hambaid tunda.

Spetsialistid usuvad, et orava käitumine on tingitud sellest, et inimesed on teda toitnud, rikkudes sellega Californias kehtivat keeldu. Söötmine on omakorda põhjustanud selle, et loom, kes on harjunud inimestelt toidupalasid saama, aga kelle toitmine ootamatult lõpetatakse, võib muutuda agressiivseks.