„Tegu on juba igasuvise probleemiga, millega ka koos Veterinaar- ja Toiduametiga (VTA) oleme tegelenud. Kahjuks on keeruline midagi teha, sest seadust tavaliselt ei rikuta. Palusime ka seekord VTA-l minna loomade olukorda ja dokumente kontrollima. Kui ei saa seaduse abil nende tegevust piirata, siis saame ehk regulaarsete kontrollide ja neile mitte annetamisega märku anda, et selline käitumine ei ole meie inimeste arvates eetiline,” kommenteeris ELS-i otsese abistamise juht Margit Midro.

Kerjused mängivad valede abil annetajate emotsioonide ja heatahtlikkusega.

Võib juhtuda, et abi vajaval inimesel on ka lemmikloom. Kuid Eestis pole kerjus lemmikloomaga enam tavapärane nähtus. Pigem kasutavad loomi siia just kerjamise eesmärgil rännanud inimesed. Tihti pole tegu ka inimestega, kes tegelikult almust vajavad. Raha teenimiseks kasutavad nad loomi ja sageli ka maskeeringut - muutes ennast vanemaks, haigeks või vigaseks. Mängitakse valede abil annetajate emotsioonide ja heatahtlikkusega.

Eesti Loomakaitse Selts kutsub inimesi üles olema tänaval annetuste jagamisega ettevaatlik. Annetades neile, kes almuse saamiseks kasutavad ebaõiglaselt ära loomi või maskeeringut, soodustame ise sellist käitumist.