Laupäeval tähistatakse Tallinnas juba kümnendat korda uue aasta saabumist Hiina kalendri järgi. Hiina uusaasta pidustused toimuvad Vabaduse väljakul, kus saab nautida Pekingi artistide esinemist, draakoni- ja lõvitantsu, tulesõud ning õhtu lõpetuseks lastakse taevasse ka ilutulestik. Pidustused saavad alguse keskpäeval, kontsert toimub kell 16-18 ja õhtu lõppeb ilutulestikuga.

Pekingist tuleb kohale mitmeid esinejaid ja jääskulptor Wu Taicheng, kes valmistab päeva jooksul publiku silme all sea-aasta skulptuuri. Samal ajal saab uudistada, kuidas valmib looma-aasta kuju skulptor Tauno Kangro käe all.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on iga-aastane Hiina uusaasta tallinlaste hulgas väga oodatud üritus. „Ka sel korral on Pekingi linn valinud Tallinna publiku jaoks välja kõrgetasemelise ja vaatemängulise programmi, millest ei puudu meisterlikud võitluskunstide numbrid ega värvikirevad tantsud. Lisaks saab laupäeval imetleda Hiina käsitööliste suhkrumaale ja Pekingi ooperi ilmekaid savimaske. Traditsiooniliselt lõpetab päeva ilutulestik,“ lisas abilinnapea.

Paugukartlike koertega laupäeva õhtul linnatänavatel jalutada ei tasu. Hoidkem oma lemmikloomi!