Laupäeva päeval umbes kella kahe paiku avastas vaid kuuekuuse segaverelise Titu omanik Kristi, et tema koera järsku enam koduaias ei paistnud. "Käin teda ikka aeg- ajalt kontrollimas, kui ta mul üksipäini aias lahtiselt on. Öösiti on Titu alati toas, magab minu kaisus või voodi ees õndsat und," meenutas Kristi juhtunut.

Paanikas omanik hüüdis ja kutsus Titut mitmeid kordi, kuid koera ei paistnud kusagilt. Ka kõik väravad olid omaniku sõnul kinni, ühtegi aiaalust auku ei paistnud ning üle aia koer varem kunagi hüpanud ei olnud. Titu oli muidu kuulekas ja seltsiv kutsikas, kes viisakalt oma territooriumil püsis ja isekeskis ümbruskonda avastama ei kippunud.

"Hüüan ja hüüan muudkui teda õuest tuppa, kuid Titut ei ole kusagil paista. Tasapisi valdas mind juba meeletu paanika ja jooksin aias edasi-tagasi nagu peata kana," rääkis Kristi ja lisas, et esmapilgul ei osanud ta hetkekski kahtlustada, et tema kutsikas võis varastatud olla.

"Panin koheselt Kakumäe Facebooki gruppi teate, et koer on kadunud. Sellelele vastas minu naaber, et nägi aknast pikka meest hallis jopes mööda kõndimas. Titu oli tal kaenlas olnud," meenutas Kristi ärevalt, "muidugi ei osanud naaber kohe midagi kahtlustada, sest kes ikka sellise asja peale tuleb. Naaber mõtles, et see on mõni minu sõber, kes Titu eest hoolt kandma kutsuti, kuid kuulutuse peale sai ta aru, et Titu varastati."

Kristi naaber ei näinud täpset hetke, mil koer aiast varastati. Kuna jalgvärav lahti ei käi, siis on alust arvata, et juba päris suureks kasvanud koer tõsteti kas üle aia või tõmmati autovärava vahelt välja.

Kui selgus, et Titu on varastatud pani šokeeritud omanik kuulutused kiiruga internetiavarustesse üles. Facebooki kaudu jagati postitust üle 2000 korra ning Kristiga võtsid juhtunu osas ühendust tuhanded heatahtlikud inimesed, kes olid valmis aitama ja otsima. Jäi mulje, nagu õnnetut Titut otsis taga pea pool Tallinna linna.


"Kuulutuse peale saime mitmelt inimeselt sarnase info. Nähti pikka kõhnavõitu meest ja tumeda peaga naist, kel oli näos arm. Titu oli tugevalt naisel kaenlas olnud. Välimuse põhjal võis oletada, et tegemist oli kodututega. Nad liikusid Õismäe poole," meenutas Kristi kirju, mis talle saadeti.

Väga paljud kohalikud elanikud hoidsid noore koera osas oma silmad lahti ja võtsid Kristiga ühendust. "Hilisõhtul kirjutas mulle üks mees, et tema märkas kahte sarnast isikut koos koeraga Veskimetsas Looga peatuse lähedal metsa poole liikumas. Teatavasti on seal mingisugune kodutute telklaager," sõnas Kristi. Kuna õhtu oli hiline ning see koht oli metsavahel hästi peidetud ja valgustamata, siis Kristiga ühendust võtnud mehe sõnul oli seda pea võimatu pimedas leida. Mees lisas, et elab seal lähedal. Ta lubas sündmuspaigalt juba varahommikul läbi minna ja vaadata, kas leiab koera üles.

"Mina ise sõitsin ähmi täis olles närviliselt tol ööl pool linna läbi, kuid ei miskit. See koht oli hästi varjatud. Varahommikul saatis too sama mees mulle pildi koerast, keda ta eelmisel õhtul nägi ja selgus, et see oligi minu koer, meenutas Kristi uskumatut lugu.

Koht, kust Titu leiti. Ta veetis seal terve öö.

Kui mees varahommikul sündmuskohale koera otsima läks, siis oli Titu kinniseotuna laagripaigas ja ühtegi inimest näha ei olnud. Mees võttis Kristi poolt omaks tunnistatud koera kaasa ja viis naisele koju. "Ta tõi koera õnnelikult koju tagasi, ma olen tohutult tänulik talle," sõnas Kristi õnnelikult, "ma ei suuda siiani uskuda, et midagi sellist minu ja Tituga juhtuda sai."

Vaid kuuekuuse noore Titu lugu läks korda väga paljudele loomasõpradele. See levis sotsiaalmeedias kulutulena ja loomasõprade abiga sai Titu õnnetu juhtum lausa üle 2000 jagamisega. Väga paljud inimesed võtsid juhtunu osas ühendust, kirjutasid ja hoidsid koera osas oma silmad lahti. Tänaseks on Titu õnnelikult päästetud ja kodus tagasi. Ta on terve ja magab taas rõõmsalt oma omaniku voodis. "Olen nii hämmastunud ja tänulik, kui paljud võõrad inimesed meid abistada soovisid ja muret tundsid! Aitäh teile kõigile," tänas Kristi pisarsilmil kõiki asjaosalisi.