Instagram on loonud hoiatava sõnumi, mis ilmub, kui otsitakse teatud märksõnu, eriti neid, mis on seotud eksootiliste loomadega tehtud selfidega.

Sellistes kohtades nagu Mehhiko ja Tai, on lõvid ja tiigrid suureks vaatamisväärsuseks, kuid viimasel ajal on see muutunud vägagi vastuoluliseks. Tundub, et neile loomadele antakse uimasteid, muutes nad nõrkadeks ja uniseks, et nad ei saaks külastajaid rünnata. Ehkki mõnede arvates hoolitsetakse loomade ees, siis tegelikult neid kuritarvitatakse.

Ka Instagram üritab nende loomade kannatuste vastu võidelda. Kui otsid märksõnu nagu „#TigerSelfie“, „#MonkeySelfie“ või isegi „#SlothSelfie“, ilmub koos muude märksõnadega Instagrami sõnum teatega, et märksõna võib olla seotud loomadele väärkohtlemisega.

Sõnum "Kaitse metsaloomi Instagramis", mis ilmub märksõnade otsimisel, sisaldab ka linke metsloomade kaitsega seotud heategevusorganisatsioonidele, kes võitlevad selle probleemiga, aidates kasutajatel aru saada, mida ohustatud loomad kogema peavad. Samal ajal märgistatakse ka eksootilise lemmikloomade kaubandusega seotud märksõnad, näiteks „#exoticanimalforsale“.

Käesoleva aasta oktoobris teatati, et ökoturismiettevõtted olid probleemi üheks osaks, eemaldades tahtlikult loomi loodusest ja kutsudes turiste üles end loomadega koos pildistama. Uurijad lendasid Brasiiliasse ja Peruusse, kus nad nägid loomi nagu krokodillid ja laisikud, kes metsikute loomadega tehtava selfiäri tõttu rängalt kannatama peavad.

Selliste selfide populaarsuse tõusuga võib pilt laisiku või ahviga tunduda normaalsena neile, kes ei ole teadlikud julmast kohtlemisest, mis neile loomadele kogu maailmas osaks saab. Maailma Loomakaitse organisatsiooni andmetel on alates 2014. aastast metsloomadega tehtud selfide avalikud postitused Instagramis 292 protsendi võrra kasvanud.

Instagrami pressiesindaja Emily Cain rääkis National Geographicule, et tema arvates on Instagram'i kasutajate jaoks probleemi teadvustamine kriitilise tähtsusega. „Püüame anda oma panuse nende harimiseks,“ ütles ta. „Me hoolime oma kogukonnast, sealhulgas loomadest ja loodusest, mis on platvormi oluline osa.“

Allikas: iflscience.com