President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 112 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Teiste hulgas pälvib Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi juht- ja abikoerte treener Anu Lokke.

Eesti juhtkoeranduse alusepanijana on ta pühendanud sellele kogu oma elu. Anu Lokke on pikaaegseim Eesti juht- ja abikoeri õpetav treener, kes on rohkem kui 25 aasta jooksul välja õpetanud pea 30 juht- ja abikoera.

Vabariigi President annab teenetemärgid üle 22. veebruaril Arvo Pärdi Keskuses. Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

Eesti Punase Risti teenetemärk antakse Eesti rahva huvides osutatud üldkasulike teenete eest ja elu päästmise eest. Eesti Punase Risti teenetemärgil on kuus klassi.

Vasakult paremale: Eesti Punase Risti teenetemärgi IV klass, V klass ja medal.