Maratonijooksjad sisenevad Ehitajate tee väravast, kust läheb paarikilomeetrine rajaosa esmalt piisonite ja seejärel elevandimaja suunas, mööduvad amuuri leopardi aedikust ning väljuvad lõpuks põhjaväravast. Jooksjatele on see lõik kindlasti atraktiivne ja põnev, kuid mida arvavad melust loomaaialoomad, kes võib-olla hoopis parema meelega puhkepäeva rahu ja vaikust naudiksid.

Kuna tänavu jääb osalejate arv 42-kilomeetrisel distantsil alla 2500, ei tohiks see loomadele suuremat stressi põhjustada, on Tallinna loomaaia koostöösuhete koordinaator ja suur loomasõber Signe Kalgan kindel. See sündmus ei ole tema sõnul loomade jaoks teistsugune kui tavapärased rahvarohkemad üritused, mis loomaaias aeg-ajalt toimuvad. „Maratonil osalejate arv on alla 2500 inimese, rahvarohkematel päevadel on loomaaiast läbi käinud ka 17 000 külalist,” sõnab ta ja lisab, et kuna sportlased jooksevad igaüks omas tempos, siis ei möödu aedikutest korraga palju rahvast ja suuremat müra see põhjustada ei tohiks.

Loomaaeda läbiva rajalõigu puhul mängisid olulist rolli maratonirajale kehtivad raja laiuse nõuded. Rada kulgeb mööda laiemaid teid, mille lähedal on ka suured ja avarad aedikud, seega on loomadel soovi korral võimalus varjuda. Kui jooksjad loomi häirivad või loomad ei soovi parasjagu inimestega suhelda, saavad nad aediku tagumistesse osadesse minna.

Rajale jääb ka kaks ergutuspunkti. Arvestades loomade heaoluga, paigutati ergutuspunktid kohtadesse, kus loomi väga lähedal ei ole. „Oleme igakülgselt arvestanud meie püsiasukate heaoluga,” usub Kalgan ja lisab, et ergutuspunktides tervitavad maratonijooksjaid ka vahvad loomakostüümides abilised. Loomaaed on jooksu ajal avatud ja kõik huvilised saavad jooksutrassi ääres sportlastele kaasa elada. Raja äärde pääseb tavapärase loomaaia piletiga.