Nõue selliseks "puhastuseks" tuleb valitsuse ametnikelt, kes avalikult kutsuvad inimesi üles koeri mürgitama ja tänavatelt eemaldama. Iga tapetud looma eest saadakse tasu. Kohalikus kontekstis on tegemist täiesti avaliku üleskutse ja tööga.

Tegemist ei ole ainulaadse olukorraga, vaid sellist praktikat on ka ennegi kasutatud spordi suursündmuste eel. Kuna Venemaal on suur puudus loomade varjupaikadest, kasutab kohalik ametivõim julma lähenemist. Nähtamatud Loomad suhtleb kohalike loomakaitseorganisatsioonidega, kes on tõendanud, et loomi jahtivad "hävitsussalgad" on kahjuks reaalsus. Samuti oleme saanud fotosid ja videomaterjali piinlevatest koertest.

Tapmiste puhul on tegemist väga ebaefektiivse ja ebahumaanse lähenemisega. Koertele söödetakse sisse liha, millele on lisatud surmavad kemikaalid. Kuna kodutuid loomi on palju ja nad on näljas, siis tihti usaldavad nad inimesi ja võtavad toidu vastu. Selle tagajärjel kannatavad nad krampe ja kohutavaid piinu enne, kui lõpuks surevad. Nende surnukehad korjatakse "hävitussalga" poolt kokku ning visatakse minema. Need loomad, kes toitu vastu ei võtta, aetakse hirmutades kokku ja tapetakse.

Nagu eelnevalt mainitud, on loomade tapmine ebaefektiivne ja ääretult julm. Kuna kodutuid loomi on Venemaal palju, ei ole abiks ühe piirkonna ajutine "puhastamine", sest peagi ilmuvad sinna uuesti teised loomad. Siinkohal peaks panustama loomade steriliseerimise ja kastreerimise programmidesse. Nähtamatud Loomad koostöös kohalike loomakaitseorganisatsiooniga aitavad kodutuid loomi ravida, majutada ja eelkõige tänavatelt ära tuua. Tänavatel on nad kõige suuremas ohus. Need loomad vajavad armastavat pere ja kodu, mitte piinarikkast lõppu oma elule.

Sellest tulenevalt alustas Nähtamatud Loomad kampaaniaga, mis toimub mitmes Euroopa riigis ja kutsub üles kõiki loomasõpru petitsioonile alla kirjutama, et FIFA võtaks vastutuse nende loomade tapmiste eest. "Kuna FIFA MM toimub erinevates riikides, siis soovime, et FIFA lisaks oma eetikakoodeksisse loomade heaolu klausli, et tulevikus selline julmus enam ei korduks. Samuti peaks FIFA juhtorgan pigem julgustama riike investeerima kastreerimise ja steriliseerimise programmidesse," sõnab kampaaniajuht Birgit Nurmela lisades, et paari päevaga on petitsioonile alla kirjutanud juba ligi 5000 inimest.

Oma allkirja loomade toetuseks saad anda SIIN.