„Me ei jõua isegi enam teile neid lugusid postitada, sest abivajajaid on sellel aastal lihtsalt nii palju, et me poleks iial osanud seda ette näha,” tõdeb Eesti Metsloomaühing oma Facebooki lehel. Ka üks hoiukodudest, hüljatud ja vigastatud/haigete oravate rehabilitatsiooniga tegelev Oravapoisid tõdeb, et olukord kisub juba päris keeruliseks. „Hullud päevad ... kõik vajavad midagi,” kurdab oravate hoiukodu oma Facebooki lehel.

Miks siis ikkagi on just sellel aastal nii palju loomi ja linde hätta sattunud? „Kas on põhjuseks kuumalaine ja kuiv ilm või miski muu, ei oska hetkel öelda,” tõdeb Eesti Metsloomaühing, kes lisab, et väga palju on nõrkenud ning erinevate vigastuste ja haavadega loomi. „Tihti on hätta sattunud just looma- ja linnupojad, kes alles elukeskkonnaga esimest tutvust teevad...” kirjutab ühing.

Mõistagi on olukord nukker, sest mida rohkem loomi, seda rohkem ka kulutusi. Nii hakkabki hoiukodudes otsa lõppema oravate toidusegupulber, napib ka loomapoegade toitmiseks hädavajalikke lutiotsi. Rääkimata siis sellest, et on ju vaja osta ravimeid ja toite kõigile, kes juba nende hoole alla sattunud.

Kui pead oluliseks, et ka metsloomi aidataks, kutsub Eesti Metsloomaühing nende tegevust toetama – oodatud on kõik jõukohased annetused.

Tutvu Eesti Metsloomaühingu tegemistega siin.
Tutvu Oravapoiste hoiukodu tegemistega siin.

Vaata ka vahvat videot, kuidas oravad oma hoiukodus ringi toimetavad: