Ehkki juhtum leidis aset umbes kuu aega tagasi, näitab see ilmekalt, et lemmikloomadel võib oma peremehe otsustele ja isegi saatusele olla imetabane mõju.

Lugu hakkas hargnema sellest, et San Francisco politsei märkas kihutavat valget Toyotat, millel puudus numbrimärk. Kahtlust äratanud auto otsustati kinni pidada. Kahtlused leidsid kinnitust - selgus, et roolis olnud mees ei olnud auto õige omanik. Samal ajal kui politsei andmebaasist auto kohta andmeid otsis, jõudis kahtlusalune aga jooksu pista.

Järgnes suur tagaajamine. Kahtlusalune jooksis ühe kolmekorruselise maja viimasele korrusele, avas akna ja lubas alla hüpata. Politsei alustas mehega kolm tundi kestnud läbirääkimisi. Juba lootust kaotamas, kutsusid politseinikud kohale mehe sugulase, kellel oli kaasas kahtlusaluse lemmikloom - suur punane kõuts. Politseinikel tuli hiilgav idee, kuidas aknal kõõlujat oma kavatsustest loobuma panna - nad lihtsalt näitasid talle kassi.

Nagu iga armastav kassiomanik, kes oma lemmikut näeb, rahunes mees maha ning kulus veel 45 minutit, kuni ta otsustas alla tulla ja end võimudele üle anda.

Politseiohvitser Albie Esparza sõnul oli see tal esimene kord enesetapjaga läbirääkimisi pidades kassi kasutada. Päästeoperatsioonil osalenud Grace Gatpandan kirjutas oma Twitteri kontol, et iial ei tasu alahinnata omaniku armastust oma kassi vastu.

Allikas: Daily Mail