Esmaspäeval avaldas Lemmikloom.ee loo Lasnamäel toimunud peo käigus kuuendalt korruselt alla visatud kassist. Kassil tuvastati hulgivigastused, sealhulgas lahtised luumurrud ning läbi hammustatud keel. Raskelt vigastatud loom elas öö küll üle, kuid tema elu päästa ei õnnestunud.

PPA pressiesindaja Madis Vaikmaa kinnitas Lemmikloom.ee-le, et 10. oktoobri varahommikul kella 8 ajal sai politsei väljakutse Lasnamäele Kihnu tänava kortermajja, kus ühes korterist kostis lärm. Teatajate sõnul oli korteris seltskond, seal hulgas ka alaealisi, kes terve öö pidutsesid ning alkoholi tarvitasid.

Esialgse info põhjal oli tekkinud ühe neiu ja mehe vahel tüli, mille käigus väidetavalt mees lõi tüdrukut. Samuti on alust arvata, et sama mees lõi kassi ning viskas looma seejärel kuuendal korrusel asuvast korteri aknast välja.

Vaikmaa kinnitusel on uurijad seda infot kontrollinud ja kogunud piisavalt tõendeid selleks, et nimetatud meest, 45-aastast Dmitrit kahtlustada nii looma julmas kohtlemises kui ka 14-aastase tütarlapse löömises. Kahtlustatav on ka varasemalt vägivallategude tõttu uurimise all olnud ning kriminaalkorras karistatud, sealhulgas võimuesindaja ründamise eest.