Loomad-linnud harjuvad kerge vaevaga inimese juurest toidu hankimisega ära ning minetavad soovi omal käel loodusest toitu hankida, teatas keskkonnaamet. "Nii hakkavad nad inimestest sõltuma."

Ühtlasi levitavad varesed ja teised linnud haigusi, näiteks kopsuklamüüdiat ja salmonelloosi. Ka seetõttu tasub meditsiinitöötajatel ja ka kõigil teistel lindudega otseseid kokkupuuteid vältida.

"Metsloom ei ole lemmikloom, kellega sõprust sobitada. Metslooma inimese juures viibimine saab olla lubatud vaid häda korral – näiteks vigastatud looma ravimisel või hüljatud loomapoja üleskasvatamisel. Sellistel juhtudel tuleb suhted loomaga lõpetada niipea, kui loom on võimeline ise looduses hakkama saama. Ainult siis on loomal võimalus loomuomasele elule. Looma loodusest eemaldamiseks või üleskasvatamiseks peab olema Keskkonnaameti luba," teatas amet.

Metsloom, samamoodi ka selles loo kangelane vares, ei vaja keskkonnaameti teatel inimese abi. "Looma toitmine muudab ta inimesest sõltuvaks. Inimeste vaatenurgast on see armas ja tore, kui saab metsloomadega lähemat sõprust sobitada, kuid loomadele tegelikult kahjulik."