Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo peaspetsialist Jan Siimson täpsustas, et tegemist ei ole siiski vastsündinud hülgepojaga. "Loomast teatajate poolt meile saadetud piltidelt on näha, et tegemist on juba karvavahetuse läbinud noore hülgega - valge, pehme titekarv on kadunud, hüljes on hall ja sile. Sellised hülged enam otseselt ema hoolt ei vaja."

Ta rõhutas, et hülged veedavadki suure osa päevast kaldal puhates ja vajavad sealjuures rahu. Suurim oht hüljestele on neid häirivad inimesed ja eriti lahtiselt liikuvad koerad.
"Olgugi et näiliselt armas, on noorel hülgel siiski korralikud hambad, nendega kaitseb ta ennast nii inimeste kui ka koerte eest. Liiga lähedale minnes võib vigastada saada nii inimene kui ka tema lemmikloom. Hülge hammustus põhjustab ohtlikku ja raskesti paranevat bakteriaalset haigust," selgitas Siimson.

Inglirannas peatuv loom tundub tema sõnul piltidelt terve ja heas seisus ning mingisugust abi ta inimeselt ei vaja. Keskkonnaamet jälgib hülge olukorda ja reageerib siis, kui vajadus peaks tekkima.
"Seni laseme loomal oma elu elada ega hakka inimestena tema eest otsustama, kus tal oleks parem olla," lausus Siimson.

Hüljeste häirimise asemel saab hülgeid jälgida Looduskalendri hülgekaamerast siit: https://www.youtube.com/watch?v=3A1Wi3sOy7g