Kolmapäeva õhtul helistas mupo infotelefonile naine, kes rääkis, et on sattunud kahe koeraomaniku terrori ohvriks, teatas Tallinna munitsipaalpolitsei.

"Tulin koos külas olnud sõbranna ja kassiga maja õue jalutama. Kass oli ilusti rihma otsas," selgitas naine. "Äkki ilmusid nurga tagant kaks noort naist, kummalgi koer kaasas. Koerad olid ilma rihmata ja tormasid kohe kassile kallale."

Ootamatust olukorrast šokeeritud kassiomanik asus oma lemmikut kaitsma ja nõudis koerte ärakutsumist, misjärel koerad ründasid ka teda. Helistaja väitel naersid koeraomanikud lõbustatult ning asusid terroriseerivaid koeri ning kassiomanikku mobiiltelefonidega filmima. "Naljavideo" lubasid nad YouTube´i üles riputada. Ilmselt mõjus koeraomanikele teade, et kõnega on informeeritud munitsipaalpolitseid ning nad lahkusid.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirjale tohib koera või kassi viia avalikku kohta jalutusrihma otsas või kandevahendis, mis ei ohusta tema tervist ja millest ta omal tahtel välja ei pääse. Avalikus kohas koera või kassiga liikudes tuleb tagada inimeste ja loomade ohutus. Koera võib avalikus kohas jalutusrihma otsast vabastada või kandevahendist välja lasta vaid koerte jalutusväljakul.

Teie lemmik võib olla distsiplineeritud ja armas, aga ometi näitab praktika, et ka kõige leebem loom võib käituda äraarvamatult ning põhjustada raskete tagajärgedega olukordi. Teateid ilma rihmata jalutavatest koertest ja inimeste ehmatamisest ning terroriseerimisest on tulnud ka Nõmmelt ning Stroomi ja Paljassaare jalutusaladelt. Mupol on lähinädalatel plaanis teha pistelisi kontrollreide ilma rihmata koeraomanike tabamiseks ning selgitustöö tegemiseks.