Ühendriikide esimesel presidendil George Washingtonil oli kümmekond hobust ja 12 koera. Kuna president armastas jahil käia, saatsid rebasehagijad teda ka seal. Ta pani aluse tulevastele tõugudele, importides 18. sajandi lõpus erinevaid hagijaid Suurbritanniast ja markii de La Fayette'i kasvatatud Prantsuse hagijaid, kelle ristamise tulemusel sündis tänapäeval paljude ameeriklaste lemmikuks kujunenud Ameerika rebasehagijas. Koertele nime panemisel ei jäänud tal fantaasiast puudu: neljajalgsete sõprade hulgas olid näiteks Tipsy, Tipler, Drunkard ja Vulcan.

USA kolmas president Thomas Jefferson pidas veidi aega lemmikloomadena aga grislikarusid, kelle saatis kapten Zebulon Pike talle kingitusena. Esimesed kaks kuud peeti neid puuris ning näidati ka avalikkusele. Jefferson leidis loomad siiski liiga ohtlikud olevat ning suunas nad Philadelphia muuseumile. Ohtlikkuse osas oli presidendil ilmselt õigus: ühel karudest õnnestus puurist põgeneda ning ta tuli surnuks tulistada.

Tagasihoidlikkusega ei hiilanud ka John Quincy Adams, kes pidas ühes Valge Maja vannitubadest krokodilli. Kaks alligaatorit kuulusid ka hilisema presidendi Herbert Hooveri pojale Allanile.

Andrew Jackson oli oma lemmikuga aga teinekord hädas: tema papagoi kippus rääkima roppude sõnadega. Eriti suur loomasõber oli Abraham Lincoln: talle kuulusid kasside ja koerte kõrval ponid, küülikud ja kalkun Jack. Kalkun oli algselt mõeldud küll Tänupüha õhtusöögiks, kuid Lincolni poeg Tad, kes linnusse kiindus, ei lubanud tapatööl sündida ning tegi Jackist oma lemmiku.

Loomaarmastajatest presidentide ridu täiendas ka John F. Kennedy, kellele kuulusid ponid, viirpapagoi, küülik, kanaarilind ja hamstrid, samuti Nõukogude Liidu juhi Nikita Hruštšovi kingitud segavereline koer.

Ka Barack Obama valitsuse ajal said tuntuks tema kaks koera: Bo ja Sunny. Esiloomade traditsiooni katkestas alles Donald Trump, kes ei olnud suur loomasõber. Nüüd jõuavad neljajalgsed Valgesse Majja tagasi: Joe Bidenile kuulub adopteeritud Majori kõrval veel teinegi saksa lambakoer Champ.