Norra metskass Clive on päris nutikas tegelene. Loom läks oma Inglismaal Nottinghamshire’is asuvast kodust 2014. aasta detsembris jalutuskäigule ning niipea tagasi ei tulnudki, sest leidis endale mugava peatuskoha kohaliku loomatoidutehase laos, vahendab Mirror.

Omanikud Tanya ja Jonathan Irons levitasid peale kassi kadumist otsimiskuulutusi ja proovisid leida oma kadunud lemmikut Facebooki vahendusel, aga looma kohta ei tulnud ühtki teadet. Lõpuks arvasid omanikud, et Clive on uue kodu leidnud ja läksid oma eluga edasi.

Veebruari alguses helistati abielupaarile aga loomakliinikust ning edastati teade, mida nad olid peale kassi kadumist pikisilmi oodanud — Clive on leitud! Veelgi üllatavam oli see, et Clive ei jõudnudki kodust väga kaugele. Ta peitis end 14 kuud kodust 3 kilomeetri kaugusel asuva loomaotoidutehase laos, kus ta muidugi ei hoidnud oma isusid tagasi, vaid õgis piiramatult.

Lao töötajad märkasid juba tükk aega tagasi, et midagi on lahti. Küll käivitusid öösiti alarmid ja toit kadus. Aeg-ajalt nähti ka triibulist kassi kiiresti sibamas ja leiti kassi väljaheiteid.

Viimaks püüdsid töötajad muidusööjast laoelaniku kinni ja andsid ta üle loomakliinikule, kus omanik kiibi järgi kindlaks tehti.

Tanya ja Jonathan panid Clive'i kogukust ja paksu läikivat kasukat väga imeks. Kui varem olevat Clive olnud normaalse söögiisuga kass, kes jagas toitu pere kahe teise kassiga, siis nüüd ta ainult õgivat. "Talle võib kasvõi ämbritäie toitu ette panna, ta ei lõpeta söömist," tunnistas perenaine. Neil ei jäänud muud üle, kui Clive dieedile panna.