Pool tundi pärast tulekahju algust olid loomakaitsjad kohal. Nad nägid põlevat bussi, milles oli kõik kasside aitamiseks mõeldud inventar. Kuur, milles kassid elasid, oli peaaegu maha põlenud. Lisaks pidid päästjad kogu külas elektrivoolu välja lülitama, sest tuli levis elektriliinideni, kirjutab Eestimaa Loomakaitse Liidu president Heiki Valner oma blogis.

Paalberg on arvamusel, et maja süüdati.

„Mitte midagi ei saanud põlema minna! Seal polnud elektrit sees! Küttekoldeid ka mitte! Suitsu kassimajades ei tehta! Välisseinad olid vettinud ja sadanud on ju ka - need niisama tuld ei võtaks! Raudselt süütamine,” sõnas Paalberg.

Loomakaitse liidule annetati hiljuti uus kassimaja. Mahapõelnud kuuris oli kogu inventar, millega plaaniti sisustada uus maja. Tulekahjus hävis ka liidule kuulunud buss, mida kasutati kasside aitamiseks. Hetkel on liit peaaegu võimetu loomi aitama, seetõttu on nad tänulikud igasuguse abi eest.

Eestimaa Loomakaitse Liit tegi politseile hoone süütamise, mahapõletamise, loomade tapmise ja vara hüvtamise kohta kriminaalmenetluse algatamiseks avalduse.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja ütles Delfile, et praegu pole veel uurijad sündmuspaigale läinud, et selgitada, kas tegemist oli süütamisega või mitte.

Häirekeskus sai 22. septembril kell 3.16 teate tulekahjust Martna vallas. Teataja sõnul põles abihoone. Päästjate saabudes oli hoone hävinenud. Tulekahju kustutati kell 4.

Loomakaitse liidul on lisaks metsloomade hoiukodu Otepää lähedal ja koerte hoiukodu Järvamaal.