Kassipoegade leidja postitas eile pildid ja abipalve Facebooki, mille kaudu see Eestimaa Loomakaitse Liiduni jõudis. Kuna pojad leiti prügikastist, ei olnud keegi kindel, millises seisundis on loomade tervis. Haiged kassipojad oleksid võinud ohustada hoiukodudes olevaid teisi kasse, mistõttu suunas Eestimaa Loomakaitse Liit leidja koos poegadega esmalt Sõle Loomakliinikusse, et arst leitud pojad üle vaataks.

Kliinikus selgus, et pisikesed olid heas toitumuses, kuid paksult kirpe täis. Õnneks oli tervis muus osas korras, mistõttu on liit seisukohal, et tegemist on kodukassi poegadega, kes süüdimatult prügikasti visati, et tülikast lisakohustusest vabaneda. Kassipojad olid õnnega koos, et kohalik elanik nad õigel ajal üles leidis.

Kuna tegemist oli alles paarinädalaste poegadega, kes vajasid hädasti emapiima ja -hoolt, hakkasid loomakaitsjad kiirelt poegadele asendusema otsima. Tartus oli olemas lausa kaks imetavat ema ja kassipojad transporditi esimesel võimalusel Tallinnast Tartusse. Eile hilisõhtul sai Tartumaa piirkonnajuht Kristi Metsa kassipojad kätte ja suundus MTÜ Six Cats juurde, kuhu jäi üks kassipoegadest. Kuna sealsel emal oli juba viis hoolealust, ei saanud kõiki poegi tema juurde jätta.

"See oleks imetavale emale liiast olnud," sõnas Kristi. Õnneks oli juhuse tahtel hiljuti ka teine imetav kassiema Tartu lähedal ELL hoiukodus peavarju leidnud. Tal oli kolm umbkaudu nädalavanust poega, mistõttu said selle ema juurde ülejäänud Lasnamäelt leitud kassipojad. "Mõlemad kassiemad võtsid pojad kenasti omaks ja praeguseks imetavad ja lakuvad nad neid täpselt nii nagu tegemist oleks omaenda poegadega," sõnas Kristi.

Prügikastist leitud kassipojad saavad vaktsineeritud ja kiibistatud. Kui aeg on küps hakkab Eestimaa Loomakaitse Liit neile uusi kodusid otsima, kuhu pisikesed lepingu alusel loovutatakse. Asendusema hoole all on kassipojad seni, kuni nad kahe kuuseks saavad.

Eestimaa Loomakaitse Liit mõistab sügavalt hukka tahtliku kassipoegade abitusse seisundisse jätmise ja tuletab meelde, et vastavalt loomakaitse seadusele on selline teguviis kriminaalselt karistatav. Liit kutsub üles kõiki, kes antud tegevust märkasid, jagama infot aadressil info@loomakaitse.eu või telefonil 53 230230.

Kuna Eestimaa Loomakaitse Liidu hoiukodudes on hetkel väga palju abivajavaid kassipoegi, on nad iga annetuse eest väga tänulikud, sest just loomasõprad on need, kelle abiga liit hädasolevaid neljajalgseid abistada saab. Kui Sinul on võimalik loomi toetada, leiad vajalikud andmed siit:

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank) EE441010220252652225 (SEB)

Annetada võib ka annetustelefonidel 9000 777 (5€) ja 9000 888 (10€)

Pane tähele, et tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.