Laupäeval, 28. septembril toimub Tallinnas Kalamaja pargis esimest korda Eestis koerte ja inimeste ühine hambapesuaktsioon. Ürituse eesmärgiks on pöörata tähelepanu kogu pere, sh koerte hammaste tervisele ja panustada partnerluses Toidupangaga puudustkannatavate perede elukvaliteedi parandamisesse.

Samal ajal, kui rekordikatses osalejad hambaid pesevad, saavad neljajalgsed lemmikud oma hambad puhtaks närimispulkadega. Osaleda saavad kõik, kaasa on vaja võtta vaid isiklik hambahari ja soovi korral mõni uus ja kasutamata hambahari, mis annetada Toidupanga annetuskastidesse. Annetatud hambaharjade koguse kahekordistab Purina Eesti ning need antakse puudustkannatavatele peredele.

Toidupanga kommunikatsioonijuhi Claudia Vihma sõnul on Toidupanga põhiliseks missiooniks puudustkannatavate perede abistamine toidupoolisega, kuid kindlasti vajavad pered ka muud abi. „Purina initsiatiiv panustada toidupakkidesse hambaharjadega on kindlasti tore mõte, kuna tegemist on kuluva tarbeesemega, mida on vaja keskmise pere puhul korraga soetada 4–5 tükki ja mis on seetõttu ka arvestatav kulu pere eelarves.“

Kõiki huvilisi ootab Kalamaja pargis laupäeval, 28. septembril kell 13.00 päeva juht Tuuli Rand koos oma koera Zoe’iga. Muusikat mängib DJ Gita Siimpoeg ja tänavatoitu pakub ÖKU toiduauto.

Tuuli Rand ja Zoe

Vihmase ilma korral püstitatakse rekord varikatuse all.