Rongkäik, mis saab alguse kell 12 Politseipargist ja mille eesmärk on näidata, et oma loomaga tuleb tegeleda ka linnaruumis, toimub Tallinna Vanalinna Päevade raames.

Rongkäik kulmineerub kella 13-14 vahel Raekoja platsis koerte etteastete, sealhulgas agility demonstratsiooni ehk tõketega raja veatu ja kiire läbimisega. Trikke saavad proovida ka koerad publiku seast.

„Tahame ka sel aastal näidata, et me ei ole siin linnaruumis üksi. Meie ümber on iga päevaga järjest rohkem neljajalgseid sõpru, kes vajavad hoolt ja armastust,“ selgitab rongkäigu vajadust Käpakäik 2014 ja 2015 patroon Märt Agu ning lisab: „Kindlasti ei tohiks oma loomaga tegelemine väljenduda vaid toidukausi täitmise ja kiirete pissipeatustega. Neljajalgsete sõpradega tuleks samamoodi käituda, nagu soovime, et meiega käitutakse.“

„Kahjuks saame oma infotelefonile ja postkasti kogu aeg teateid korteris omanikke taga igatsevatest või õue keti otsa unustatud koertest, kes pidevalt hauguvad ja uluvad, et nendega tegeletaks. Lood elust enesest näitavad meile, et hooletusse jäetud koeri, kasse, küülikuid, linde ja teisi loomi on palju ning see on Eestis täna veel suur probleem,“ ütleb Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

Käpakäigu raames leiab Eesti Loomakaitse Seltsi Facebook’i lehel 25. maist 7. juunini aset fotokonkurss, mille raames palub selts loomaomanikel üles laadida fotosid endast oma lemmikuga tegelemas: tänaval jalutamas, pargis tervisejooksul, kohvikus, koertekoolis, lemmikloomasalongis jne. Konkursi võidavad kõige ilusamad pildid ja lennukamad ideed sellest, kuidas oma loomaga aega veeta. Võitjatele kingime kvaliteetset kassi- ja koeratoitu ning teisi üllatusi.