Ilutulestiku põhjustatud plahvatused on tekitavad paljudele lemmikloomadele südameprobleeme, iiveldust, värisemist, surmahirmu ja peavalu. Me kõik teame, et loomadel on tundlikum kuulmine, nii et ilmselt ei üllatu keegi, lugedes, et ilutulestikud võivad põhjustada lemmikloomadel „akustilist stressi“.

Ilutulestiku ajal on loomad tihti segaduses, taipamata, kust see vali müra tuleb ja see sunnib neid paanikas minema jooksma. Kahjuks võib see tuua kaasa ka õnnetusi. Hirmunud loomad võivad jääda auto alla või sattuda plahvatusele liiga lähedale, saades selle tulemusel põletushaavu või silmakahjustusi.

Itaalias, Parma provintsis asuva Collecchio linna elanikud otsustasid selles osas midagi ette võtta. Kohalik omavalitsus kehtestas uued õigusaktid, mis sunnib kodanikke kasutama vaikseid ilutulestikke, austades nii loomi ja vähendades tulevärgist põhjustatud stressi.

Firma nimega Setti Fireworks toodab ilutulestikku, mis tekitab suurejoonelise valgusetenduse, kuid millel puudub tavaliselt sellega seotud kurdistav müra. Nad kujundavad oma ilutulestiku vastavalt kohale ja üritusele, kus seda kasutatakse.

Allikas: travel.excite.co.uk