Rocca al Mare on Tallinnas üks paremaid kohti linnuvaatluseks, kuna seal on märgatud 189 linnuliiki, sh 63 kaitsealust liiki. Rocca al Mare asub lindude nn Lääne-Tallinna rändeteel ning on oluline peatumispaik ja toitumisala ka kaitsealustele lindudele. Pesitsevatest lindudest võib märgata punaselg-õgijat, aed-roolindu, soo-roolindu jpt. Kõige arvukam pesitseja selles piirkonnas on kõrkja-roolind, kellele järgnevad karmiinleevike ja mitmed metsaliigid, nagu rasvatihane, metsvint ja musträstas. Liigirikkaim piirkond on Mustjõe lodumetsa kagu-, kesk- ja lõunaosa.

Linnuvaatlusretke giidideks on Tallinna Linnuklubi liikmed Ingrid Aus (eesti keeles) ja Peep Veedla (vene keeles).

Retkel osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine: eestikeelne grupp https://www.tallinn.ee/est/keskkond/Oppematkad-looduses; venekeelne grupp: https://www.tallinn.ee/Uchebnye-pohody-i-ekskursii

Registreerudes on vaja silmas pidada koroonaviiruse ennetusmeetmeid: grupis kogunemine ei ole soovitav riskirühma kuuluvatele inimestele ning osaleda tohivad vaid haigussümptomiteta inimesed. Retkel tuleb järgida 2+2 reeglit ja soovituslik on kanda kaitsemaski.

Linnuvaatlusretke korraldab Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) toel.

Rohkem teavet Rocca al Mare looduse, elurikkuse ja ajaloo kohta leiab veebilehelt citinature.eu.