Suur kõrvitsapidu Tallinna Loomaaias toimub seekord 26. oktoobril, mil loomadele serveeritakse toitu tavapärasest teistmoodi ning pakutakse sellega ka külastajatele põnevat vaatepilti.

Tallinna loomaaia ja DPD ühine kõrvitsakampaania toimub sellel sügisel juba kaheksandat korda ning iga korraga on lahkeid sügissaadusi annetavaid inimesi üha rohkem. Möödunud sügisel transportis DPD loomaaeda üle 17 tonni kõrvitsaid, kuid nende lisandusid veel viljad, mille inimesed ise otse loomaaeda toimetasid.

Tallinna loomaaia koostöösuhete koordinaator Signe Kalgan sõnas, et sellest suurest kogusest jätkus julgelt kevadeni, sest kõrvits säilib hästi: „Kõrvitsad maitsevad kõikidele - närilistest suurte vantsideni. Kui jääkarud Friida ja Aron võtavad kõrvitsat kui pühapäeva hommikust kommi, siis mõni pisikene kitseke näksib seda terve nädalavahetuse. Samas ei jõua silmagi pilgutada, kui meie Aafrika elevant Carl oma 20 kg kaaluva kõrvitsapoisi põske pistab.“

DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd lisas, et eelmisel sügisel käisid DPD kullerid järel ligi sajal kõrvitsasaadetisel. „Mõni koosnes üksikust kõrvitsast, kuid oli ka juhtumeid, kus korraga pandi teele mitmesaja kilo jagu vilju ja üritusse olid kaasatud terved lasteaiarühmad, kes usinalt terve suve oma vilju kasvatasid ja veel lisaks loomadest pilte joonistasid,“ märkis Kivimurd.

26. oktoobril toimuval kõrvitsapeol käib loomade toitmine käsikäes hariva jutu ja loomade vaatlemisega, sest loomade reaktsioonid aedikusse tekkinud uue ja huvitava söödava vilja osas on alati erisugused ja põnevad.

DPD toimetab tasuta kohale kõikide kõrvitsakasvatajate kõrvitsad igast Eesti otsast, kuid soovijad saavad oma kõrvitsad loomaaeda ka ise kohale viia. Tasuta DPD kulleri tellimiseks tuleb täita ankeet:

Loomaaia asukatele saab annetada ka muid juur- ja puuvilju, mis tuleks toimetada loomaaia Põhjaväravasse, aadressil Paldiski mnt. 145.