Eesti loomakaitsjad avaldasid koostöös rahvusvahelise organisatsiooniga Animals International hiljuti kaadrid, kuidas Leedu ja Ukraina veiseid Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika tapamajades piinarikkalt ilma tuimestuseta tapetakse. Kuna ka Eesti saadab igal aastal tuhandeid loomi sarnastesse sihtkohtadesse, nõuavad loomakaitsjad, et Eesti valitsus selle veo peataks.

“Oleme nii tänulikud kõigile, kes meie kampaaniat toetasid – seda on rõõm näha, kui paljudele inimestele lähevad farmiloomade kannatused korda,” kommenteeris Nähtamatute Loomade kampaaniajuht Triin Lutsoja. “Anname endast parima, et loomad ei peaks enam nii kurnavat teekonda läbima, ainult et jõuda sihtkohta, kus nende tegelikud piinad alles algavad,” lisas Lutsoja.

Ka Eesti Veterinaar- ja Toiduamet on petitsiooni osas toetaval seisukohal.

"Loomade vedu kätkeb endas palju heaolu riske ning siinkohal toetan Nähtamatute Loomade kampaaniat juhtida tähelepanu tegelikule olukorrale. Paraku nii pikkade vahemaade ja väljaspool Euroopa Liitu kehtivate madalamate heaolustandardite tõttu ei suuda me tihti tagada meie loomadele vajalikku heaolu elu lõpuni, " sõnas Eesti Veterinaar- ja Toiduameti loomatervise ja -heaolu osakonna juhataja Harles Kaup.

Nähtamatute Loomad plaanib anda kogutud allkirjad üle Maaeluministeeriumile, nõudes, et valitsus peataks tapale saadetavate elusloomade veo Euroopa Liidu välistesse riikidesse, kus piisavad loomakaitseseadused puuduvad.

Petitsiooni leiad SIIT.