Täna kell 14 annavad loomakaitseaktivistid Riigikogu esimehele Henn Põlluaasale üle 7191 allkirja, mis koguti kampaania "Aitab" käigus. Rahvaalgatus nõuab 33 punkti kaupa erinevate õigusaktide muutmist. Muu hulgas soovitakse kriminaalmenetlustes loomade kaitset tagava regulatsiooni kehtestamist ehk loomade advokaadi regulatsiooni ja advokaadi menetlusse kaasamist, igasse politseiprefektuuri loomade väärkohtlemisega tegeleva üksuse loomist, koerte püsivalt ketis pidamise keelamist ja rangemaid tingimusi kauplustes müüdavate lemmikloomade pidamiseks.

Varasemad katsed loomakaitse regulatsioonide muutmiseks ning parlamendisaadikute tähelepanu köitmiseks on loomakaitsjate sõnul jäänud tulemusteta. Viimase aasta jooksul päevavalgele tulnud loomade väärkohtlemise juhtumid on aga olnud eriti jõhkrad ning sellest tõukus ka kampaania "Aitab!", mis juba esimeste tundidega kogus enam kui tuhat allkirja.

"End õigeteks ja headeks pidavad erakonnad pikkade võimulolemise aastate vältel loomade tarbeks kaastunnet, halastust ja mõistmist ei leidnud. Eks näis kuidas nüüd läheb, aga olen ehk taas mõnevõrra ootus- ja lootusrikkam," lausus ettevõtmise üks algatajaid, Loomapäästegrupi nõunik Heiki Valner.