Varjupaikade MTÜ tegevjuhi Triinu Priksi sõnul oli Maximus raskelt piinatud koer, kelle kohta sai Pärnu varjupaik väljakutse Lääne prefektuurilt. "See on isegi teatav ime, et koljuluu hulgimurru ning üle kogu keha paiknevate haavadega koer on praeguseks nii palju tervenenud, et võiks peatselt oma uude koju minna," rääkis Priks Rapla politseinikele preemia toonud juhtumist.

Varjupaikade MTÜ tegevjuht ütles, et otsus preemia just nendele politseinikele anda oli täiesti üksmeelne. "Mehed ei täitnud väljakutsele sõites mitte ainult oma otseseid töökohustusi, vaid lisaks sellele aitasid kohapeal igal võimalusel ka meie Pärnu varjupaiga valvemeeskonda," tõi Varjupaikade MTÜ tegevjuht esile politseinike silmapaistvat käitumist. Priksi sõnade kohaselt oli Maximuse juhtum ideaalne näide korrakaitsjate ja loomakaitsjate koostööst.

"Elmo" näol on tegu tunnustusega, millega Eesti suurimat kodutute loomade varjupaikade võrgustikku ühendav organisatsioon Varjupaikade MTÜ avaldab omapoolset tänu möödunud aastal loomade kaitsmisel eriliselt silmapaistnud käitumist üles näidanud ametiisikule või -isikutele, kellega MTÜ-l on olnud õnn viimase aasta jooksul koostööd teha. Preemia saajatele antakse koos tänuga üle ka Tartu kunstniku Siret Rootsi graafilised lehed.

Varjupaikade MTÜ on "Elmo" preemiat välja andnud alates aastast 2013. Preemia üleandmine toimub 1. oktoobril Rapla politseijaoskonnas.