Ilmselt kuulus nende hulka ka see mees, kes esmaspäeval Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) kirdeosa ehtivas imelises Krügeri rahvuspargis püssiga ringi hängas. Mehe isiku tuvastamisega on esialgu tibake tegemist, sest lõvikamp sõi ta ära. Kõik, peale pea. Ja peale veel mõne kehaosa, mis delikatessi mõõtu välja ei andnud. Võib vaid oletada, et sündmuste selline käik ei mahtunud salaküti esialgsesse päevaplaani.

"Tundub, et ohver tegeles kaitsealal parasjagu röövküttimisega, kui lõvid teda ründasid ja tapsid," ütles AFP-le Limopopo politseijaoskonna pressiesindaja Moatshe Ngoepe. "Nad sõid ta keha ära – järele jäi ainult pea ja veel nipet-näpet."

Salaküti väheste jäänuste juures vedeles ka laetud püss ja mõnevõrra laskemoona.

Eelmise aasta jaanuaris leiti samast provintsist üsna mitu mürgitatud lõvi, kellelt olid pead ja käpad otsast ära saetud. Lisaks sellele käib Krügeris illegaalne jaht ka ninasarvikutele, sest mõned Hiina ja Vietnami vennikesed arvavad, et ninasarviku sarvest saab vahvasti igasugu ravimeid valmistada.

BBC andmeil kasutatakse lõvidegi kehaosi nii Aafrika kui ka Kagu-Aasia rahvameditsiinis.

Sisuliselt poole Mandri-Eesti suurune Krügeri rahvuspark on üks võimsamaid Aafrika kaitsealasid, laiudes ligi 20 000 ruutkilomeetril. Tegemist on kaitsealaga, mis tähendab automaatselt ka seda, et loomadel peab seal turvaline olema.