Hall hunt ja triibuline hüään jahivad koos. Kuigi hüäänid jahivad tavaliselt üksi, siis vahel võib neid märgata ka huntidega koos toitu otsimas. Spetsialisti sõnul on loomapsühholoogia sageli keerulisem kui õpikutes kujutatu. Kui vaja, siis jätavad loomad oma tavapärased harjumused ja võivad kasutada sootuks teisi võtteid. Hundi ja hüääni sümbioos tuleneb hüääni suurepärasest haistmismeelest ja hundi väga headest jahioskustest.

Krabid kannavad mürgiseid merisiilikuid oma seljal. Mereelu on maismaa omast sootuks erinev. Indoneesia vetes tehtud videos on näha, kuidas krabi, kes kannab liiginimetust Dorippe frascone kannab oma seljas merisiilikut. Krabidele on see kasulik, sest mürgine merisiilik tagab omamoodi turvalisuse. Merisiilik saab aga kiiremini edasi liikuda.

Meenäiturlased viivad inimesed meetarudeni. Aafrikas elav meenäiturlane teeb spetsiaalset häält, et kohalikele Hazda hõimu liikmetele endast märku anda. Kui hõimuliige hakkab lindu jälitama, jõuab ta taruni. Kui lind jõuab tarule lähenema, muudab ta sirinat. Nii saab hõimuliige aru, et ta on tarule lähedamal.

Miks inimestele niimoodi tarust aga teada anda? Inimesed oskavad teha tuld ja kui nad suitsetavad mesilased tarust välja, siis on mesilased rahulikumad ega nõela nii kergelt. Nii tekib inimestel võimalus 15-20 minuti jooksul võtta tarust mett. Ülejäägi saavad tavaliselt linnud aga endale. Niisiis võidavad mõlemad.

Punanokk-pühvlilind nokib sebra kasukalt puuke. Kellelegi ei meeldi olla kaetud puukidega. Niisiis on sebrad ilmselt äärmiselt tänulikud, kui toredad punanokk-pühvlilinnud nende kasukaid puhastavad. Linnud ise saavad aga kõhu täis. See pole aga kõik, sest kui linn tajub ohtu, annab ta sellest siristades märku ning nii teab ka sebra, et on aeg olla valvas.

Krokodillid lasevad krokodilli-lindudel süüa oma igemete vahelt kaane. Keegi ei teagi täpselt, kas tegemist on müüdiga või mitte, aga inimesed on tuhandeid aastaid rääkinud, et krokodillid avavad oma suu ja lasevad krokodilli-lindudel süüa oma igemete vahelt kaane. Nii püsivad krokodilli hambad puhtad ja linnud saavad kõhu täis.

Allikas: fromthegrapevine.com