New Jersey lemmikloomapoodides võib uue seaduse kohaselt müüa vaid koduta päästetud loomi. See on suur samm edasi proovimaks panna lõpp meeletule kutsikate ületootmisele ja parandada lemmikloomade aretus- ja kasvatamistingimusi.


USAs tegutseb hetkel vähemalt umbkaudu 10,000 kutsikavabrikut. Need julmad vabrikud toodavad üle 2,4 miljoni koera aastas, vaid 3000 neist on USA maaeluministeeriumi poolt kontrollitud ja reguleeritud.

Varjupaikadesse jõuab USAs igal aastal umbkaudu 3,9 miljonit koera, kellest pannakse magama umbkaudu 1,2 miljonit, sest neile ei leita kodu.

“Need kutsikavabrikud on saanud kurikuulsaks selle tõttu, et neile on esmatähtis raha ja ärist saadav kasum ning elusloomade vajadused ning nende inimlik kohtlemine jääb tagaplaanile,” räägib uuest seadusest senator Raymond Lesniak.


“Vabrikute massiline aretustöö on toonud kaasa ka lugematul hulgal tõusiseseid tervise- ja käitumisprobleeme ning ebainimlike kasvamis- ja elamistingimuste tõttu kannatavad paljud loomad väärkohtlemise ja hoolimatuse all.”

See ei pruugi olla veel ebainimlike kutsikavabrikute teekonna lõpp, kuid vähemalt on see samm väga võimas algus.

Allikas: auntyacid.com