Soojemate ilmade puhul olen muretult lasknud oma lastel õues mängida. Mainin ära, et elame ridaelamuboksis ja seega on meie aed naabritega ühine suur murulapp. Ehitasime sinna ka liivakasti, seadsime üles kiige ja pole siiani muret pidanud tundma. Seda kuni hetkeni, mil ühe uue naabri suur koer mu poega hammustas.
Lapsed mängisid kambakesti meie tagahoovis, kui naabriproua oma peni rihma otsas lahtiselt jooksma lasta otsustas. Ei läinud kaua, kuni ta laste hulka sööstis ja minu poeg osutus just selleks õnnetuks, kelle käest ta kinni haaras ja purema hakkas. Ma ei osanud muud teha, kui sööstsin välja, tegin hädakisa ja lõin koera lapsest eemale. Seda kõike nägi pealt ka koeraomanik, kes esialgu juhtunut täiesti eitas, kuid näidates talle lapse verist kätt, hakkas ta mu poega süüdistama. Küll olla lapsed tema kenasti käitunud kutsut liiva ja mänguasjadega loopinud ning õrritanud. Tol hetkel ei jäänud mul aega kahjuks tema probleemi mitte-nägemisega tegeleda, sest sööstsin lapsega traumapunkti, kus ta käsi kokku lapiti ja sidemesse keerati.
Nüüd siis mõtlengi, et mida üldse sellises olukorras tegema peaks? Naabriga rääkimine tundub võimatu, sest tema arvates ei juhtunud midagi. Kas peaksin politseisse pöörduma?