Pingviinid on loomaaia külastajate poolt ühed enim armastatud linnud ja nüüd pakuvad neile rõõmu koguni kuus väikest pingviinipoega.

Väikesed Humboldti pingviinid koorusid 11. aprillil, kaaludes igaüks kõigest 68 grammi. Kõik kuus linnulast said nimed Kagu-Aasias asuvate saarte järgi, nii et Chesteri loomaaias tatsavad nüüd ringi Panay, Papua, Bali, Sumatra, Sulawesi and Sumba, kes täiskasvanuna suudavad vees ujudes arendada kiirust kuni 40 kilomeetrit tunnis.

Loomaaia asukatele nimede valimine on tõsine töö. Chesteri loomaaias lähtutakse igal aastal konkreetsest temaatikast ning tänavu on selleks loomaaias peagi avatav uusarendus koondnimega Saared, mille loomisel on saadud inspiratsiooni Kagu-Aasias asuvatest saartest. 

Pingiivinipoegade eest hoolitseva meeskonna juht Andy Woolham selgitas, et loomaaia elanikele nime valimine on lõbus tegevus. "Lisaks võimaldab igal aastal erinevast temaatikast lähtuv nimede panek lindude vanust kergemini jälgida, kui seda saab teha nende sulestiku põhjal," sõnas ta.

Loomaaia töötajad hoiavad valvsalt linnupoegade arengul silma peal. Pingiviinipoegade talitaja Sally Baross sõnas: "Meeskond jälgib pisikeste pingviinide arengut väga tähelepanelikult. Neid kaalutakse igapäevaselt ja antakse rohkelt toitu, et nende organism saaks kätte kõik vajalikud toittained. Kõikidel poegadel läheb hästi ja nad on kasvanud väga kiiresti. Esimene poeg Panay kaalus koorudes 68 grammi, kuid nüüd on ta kõvasti kosunud ja kaalub meie suureks rõõmuks 450 grammi."

Pingviinipojad kasvavad praegu oma vanemate valvsa pilgu all, aga enam ei lähe kaua, mil nad saavad teha oma esimesed vettesukeldumised.