Kampaania viiakse läbi koostöös Soome loomakaitse organisatsiooni Rekku Rescue ry ja Sõle loomakliinikuga. Ühtekokku loodetakse marutaudi vastu vaktsineerida 100 lemmiklooma ja steriliseerida/kastreerida 70 kassi. Vajalik on eelregistreerimine.

„Ajapikku läheb olukord paremaks, aga vaatamata sellele on Eesti varjupaigad üleliigseid loomi täis. Näiteks eelmisel aastal toimetati loomsete jäätmete käitlemise tehasesse ligi 20 tonni hukkunud või hukatud lemmikute jäätmeid, mis on arulagedalt suur kogus nii väikese riigi jaoks“, ütles ELL Harjumaa piirkonnajuht Katrin Lehtveer. „Kui siia lisada ka kodudes seadusevastaselt salaja hukatud lemmikute soovimatud järglased, siis on olukord ikka väga trööstitu!“

„Me rõhume ka loomaomaniku omavastutusele ja näiteks kassi steriliseerimise või kastreerimise eest peab inimene maksma vastavalt kas 25.- või 15.- eurot.“, ütles Sõle loomakliiniku loomaarst Merili Kesner. „Marutaudi vastu vaktsineerimine maksab pool visiiditasust ehk 10 eurot ja selle raha annetab meie kliinik koheselt samasse kampaaniasse.“

„Meie organisatsioon loodi juba 2002 aastal eelkõige just Soomes ja Eestis elavate kasside ja koerte abistamiseks ning käesolev kampaania on selle koostöö loogiliseks jätkuks“, lausus Salla Saharla Rekku Rescuest ja avaldas lootust, et harjumaalased kasutavad soodsat võimalust ning aitavad niimoodi „üleliigseteks“ jäävade lemmikloomade arvukust vähendada.

Marutaudi soodusvaktsineerimine algab 2. mail ja kampaania kestab kuni 12. maini. Kasside steriliseerimiste ja kastreerimistega tehakse algust 14. mail ja operatsioone teostatakse ainult tööpäevadel. Marutaudi vastu vaktsineeritakse 100 lemmiklooma ja rahalisi vahendeid on 70 kassi steriliseerimiseks/kastreerimiseks.

ELL soovitab kiirustada eelkõige emaste kiisude omanikel. Ka transporti mitteomavatel või liikumispuudega eakatel inimestel palutakse kindlasti ühendust võtta, et leida lahendus ka nende kasside kliinikusse toimetamiseks. Kampaania maksumusest kannab Rekku Rescue ry 60, Eestimaa Loomakaitse Liit 30 ja Sõle loomakliinik 10 protsenti.

Täpsem informatsioon ja eelregistreerimine toimub telefonil 50 83 336 või meili teel katrin@loomakaitse.eu.