Ta peatus kodu lähedal asuvas bensiinijaamas, et autot tankida, kui tema juurde tuli üksik, pealtnäha ära eksinud labradori retriiver. Koer tekitas temas otsekohe muret, kuna Wilson oli ka varem sama koera ilma omanikuta ringi luusimas näinud. Ta mõtles, et koer võib ehk abi vajada.

"Ma nägin seda koera samas kandis ka mõned nädalad varem," rääkis Wilson. "Nii et kui ta tanklas minu juurde jalutas, mõtlesin ma otsekohe, et see koer on eksinud ja ringi luusinud juba pikalt."

Õnneks kandis see "ära eksinud" koer kaelarihma. Esimene asi, mida Wilson tegi, oli uurida järgi, kas koera kaelarihmal on küljes omaniku kontaktandmetega medaljon. See, mille ta medaljonilt leidis, oli rõõmus üllatus.

Omanike kontaktandmete asemel oli medaljonil kirjas: "Minu nimi on Dew. Ma ei ole ära eksinud. Mulle meeldib iseseisvalt seigelda. Ütle mulle, et ma läheksin koju tagasi."

"Kui ma seda märkasin, siis vaatasime koeraga mõlemad üksteisele otsa ja ma teadsin, et temaga on kõik korras," rääkis Wilson. "See oli nii armas."

Nüüd kui Wilson teadis, mis põhjusel Dew üksinda ringi seikleb, siis ei käskinud ta koeral kohe koju minna. Esmalt tegi ta sõbraliku ja sotsiaalse koeraga korralikult tutvust, sest sellepärast ju koer algul tema juurde tuli.

"Ma tegin talle pai, sügasin kõrvatagust ja isegi kallistasin teda," meenutab Wilson. "Kuna õues sadas, tegi ta mind küll pisut märjaks, aga asi oli seda väärt."

Tuleb välja, et Dew on justkui kohalik kuulsus, kes oma seiklushimulise hinge poolest tuntud on. Ta tervitab inimesi ja otsib uusi tutvuseid. Kui ta oma igapäevase tiiru lõpetanud on, pöördub koer alati oma perekonna juurde tagasi. Ta elab 28-hektarises farmis pererahvaga, kes on õppinud koera seiklusliku hingega kohanema ja sellega arvestama.

"Dew armastab leida uusi tutvusi ja sõpru," räägib perekond. "Õnneks on koer kiibitud ja kannab ka GPS jälgimisseadet, nii et kui ta kavalalt meie juurest jälle minema lipsab, siis teame alati, kus ta parasjagu on."

Allikas: The Dodo