Turvakodus on mitut sorti kasse – on neid, kes kohe inimesele uksele vastu tulevad ning on neid, kes eemal pesas oma tähelepanu ootavad. Üks vaikselt pesas ootajatest on Merida, iseloomustab kasside turvakodu oma hoolealuseid.

Merida on välisukse kõrvale asuvale riiulile justkui naelutatud ja istub seal päevast päeva. Turvakodu vabatahtlikele tundub juba, et kiisu on võtnud nõuks, et ta ei liigu sealt kohast enne, kui näeb, et just see õige omanik kassitoa uksest sisse astub. Seni, ei ole seda veel juhtunud ja nii on Merida seal riiulil juba viimased 3 aastat kannatlikult istunud. Kas sa suudad seda ette kujutada? Tagasihoidlik Merida ootab ja ootab, kuid tundub, et tema võimalust ei tule ega tule.

Kõik need 1092 päeva on Merida istunud, oodanud ja nukrutsenud. Ta on oma kõrvu kikitanud iga heli peale ja lootusrikkalt pead tõstnud iga tulija peale, tema hinges on tärganud lootus, et ehk nüüd astub sisse see õige inimene, kuid ei, seni ei ole mitte keegi Meridat märganud.

Ilmselt ehmatab inimesi see, et Merida ei ole kiisu, kes ennast inimese jalge ette pikali viskaks ja kõhupaisid ootaks. Kõik ju sooviksid lemmikut, kes kohe sülle hüppaks ning öösiti kaissu poeks. Merida on teistsugune. Ta on esialgu pisut ettevaatlik ja valib hoolikalt, kellele ta oma südant järgmisena avada proovib. Ta on saanud haiget ja usaldamine ei ole tema jaoks enam nii lihtne.

Merida ootab hoopis seda inimest, kes ise tema ette pikali viskaks. Ta ootab inimest, kes poeks ise vaikselt tema pesa juurde, vaataks talle armastavate silmadega otsa ning räägiks temaga hellalt juttu. Merida otsib inimest, kes tema hinge puudutaks, sest niimoodi, hingest hinge vesteldes, muutuks Merida julgeks ning õigepea tuleks ka päev, mil Merida on nõus inimese kaissu pugema ning esimesi armastavaid paisid saama.

Merida vajab vaid inimest, kes oleks hell, kannatlik ning armastaks just teda. See ei ole ju midagi võimatut? Eks?

Praegu on Merida ikka sealsamas välisukse kõrval asuval riiulil ja ootab seda inimest, kes just teda märkaks ja temale külla tuleks. Kirjutada saab talle ka, kodukirju loeb ta aadressilt info@kassideturvakodu.ee. Merida ootab Sind!

Loe tema kohta lisa SIIT.