Eile maanteel jooksnud hobused ei sattunud sinna mitte hoolimatuse vaid väga õnnetu, kuid inimliku juhuse tõttu. Kari pääses välja maanteest eemal asuvalt karjamaalt, sest metsloom oli elektrikarjuse ära lõhkunud. Hobused viibisid maanteel vähem kui viis minutit, hobuste omanik oli lähedal ja samal ajal karja tee pealt juba kodu poole kutsumas. Hobused reageerisid omaniku kutsele kohe. "Saime väga kiiresti teada, et loomad on lahti pääsenud," sõnas hobusekarja omanik, kes oli ka ise juhtunust šokeeritud ja hirmul.

Hobuste karjamaad on ümbritsetud elektrikarjustega, kuid looduses liigub metsloomi, kes karjustest ei hooli ja olgu omanik kuitahes hoolas, juhtub aeg-ajalt ikka, et mõni metsloom lõhub aia ära. Paraku ei juhtu sellised asjad üldjuhul inimese silme all, mistõttu pääsesid ka need loomad koplist välja.

Sügise lähenedes muutuvad ka metsloomad järjest aktiivsemaks ja selliseid asju juhtub järjest enam. Metsloomade tõttu ära lõhutud aed on hobusekasvatajate peamine mure ja sama murega seisavad silmitsi ka teiste kariloomade kasvatajad.

"Meie maanteeäärsed karjamaad on lisaks elektrikarjusele veel ka puitaiaga piiratud," sõnas omanik. Need hobused pääsesid aga maanteest palju kaugemal asuvalt karjamaalt välja. Loomulikult oli šokeeritud ka pererahvas, kes hobuseid kohe otsima tormas. Õnneks oli tegemist õnneliku õnnetusega, kõik loomad saadi kiiresti kätte ning ükski loom selle juhtumi käigus viga ei saanud. Politseile teadaolevalt ei saanud vahejuhtumi käigus viga ka ükski liikleja.

Pererahvas tänab südamest kõiki, kes loomade pärast muret tundsid ja nendega ühendust võtsid.

Ka ratsatreener ja takistussõitja Maarja Martinsoni sõnul tuleb selliseid asju aeg-ajalt ette, kus metsloom hobukopli piirdeaia ära lõhub. "Metskitsed võivad aia ära lõhkuda ja sellega seoses kaob vool kogu sellest osast, mis jääb generaatorist ja katkisest kohast kaugemale. Hobustel on selle jaoks väga hea vaist!" sõnab ta. Neid õnnetusi võib juhtuda ka siis, kui aed on väga korralikult ehitatud. Aeda võib rikkuda nii hobune ise kui ka mõni metsloom.

Kui näed hobuseid või teisi kariloomi teel, siis ole kannatlik. Ära kiirusta loomadest mööda, vaid alanda kiirust ja ole ettevaatlik. Tõenäoliselt on loomad lahti pääsenud ja neid otsitakse kindlasti ka taga. Nähes teel kariloomi teel, tasub juhtunust teavitada politseid.