Lähenev Halloween annab põhjuse pöörata erilist tähelepanu nõiduslikele mustadele iludustele, kes varjupaikades kodusid ootavad. Musti kasse seostatakse ebaõnne ja nõidusega, Varjupaikade MTÜ eesmärk on tõestada, et kasuka värv ei defineeri olemust, mustadest kassidest saavad suurepärased perelemmikud.

Miks võtta kass varjupaigast? Sellepärast, et kõik varjupaikades kodu ootavad kassid on kiibitud, vaktsineeritud, täiskasvanud ka steriliseeritud või kastreeritud - seega ei ole uuel omanikul muret soovimatult sündinud pesakondade pärast ja looma kadumise korral on võimalik kiibi alusel kodu taas üles leida.

«Möödunud aasta oktoobris leidis endale uue kodu rekordarv kasse, täpsemalt 199, samasugust edu soovime oma hoolealustele ka sel aastal», ütleb Triinu Priks, Varjupaikade MTÜ üldjuht. «Kindlasti ei loovuta me loomi enne, kui oleme veendunud, et inimese soov on tõsine ja ta on loomale valmis kodu pakkuma mitte ainult Halloweeniks, vaid pikkadeks aastateks», kinnitab ta.

Musta Kassi Kuu kampaanias osalevate kasside pildid on väljas Varjupaikade MTÜ veebilehel ning sealt on võimalik jälgida ka kodu-uudiseid.