Möödunud nädala neljapäeval ilmavalgust näinud piisonivasikad said pühapäeval kiibid turjanaha alla ning lubati koos emadega karja hulka. Ameerika piisonite karjas ootas uustulnukat ees mänguseltsiline, kuu aega varem sündinud piisonivasikas. Euroopa piisonite karja ainuke järglane pisike pürjapullike püüab aga mängima meelitada soliidses eas pürjalehmasid, kuid need ei taha sellest kuuldagi ja peletavad poisi kaugemale, vahendab loomaaed oma Facebooki lehel.

Esmaspäeval sündis vasikas kodustatud jakkide karjas. Ka jakivasikat ootas ees mängukaaslane, mai teises pooles sündinud kepsakas jakivasikas.

Hülgepoeg Virgo on tublisti kasvanud ja näitas end pühapäeval ka rahvale, kuid vabatahtlikult koos vanematega suurde basseini ujuma minna veel ei riski.

Teisipäeval suri raskekujulise südamepuudulikkuse tagajärjel 32-aastane isane šimpans Pino. Tema kaaslased, emased šimpansid Betty ja Quincy, on endiselt troopikamaja ekspositsioonis külastajate ees.

Troopikamaja liigirikkust kajastavas osas on välja pandud hulk põnevaid putukaid: näha saab suuri Madagaskari sisiprussakaid, röövritsikaid, kojuselisi ja Uus-Guinea päritolu pikatundlalisi ritsikaid.

Alpakadega õueala jagavad nandud munesid sel nädalal külastajate ette aianurka kolm muna, kuid need ei olnud viljastatud. Raisakotkapaar kullimäel aga asus maapinnal olevasse pesaalusesse rohupuhmastest pesa meisterdama.

Linnutiikidel jalutava sookurega peab ettevaatlik olema ja temaga tasub kindlasti parajat distantsi hoida, sest ta võib nokaga lüüa.

Vabatahtlikud abilised niitsid maha kõrge rohu amuuri leopardide ja šimpansite aedikutest ning korrastavad nüüd veelinnutiikide ala.

Reedel ja laupäeval olid loomaaia loodushariduse spetsialistid linnumunade, -pesade ja palju muu põnevaga Tallinna merepäevadel.