15. märtsil Keila “kutsikavabrikust” ära toodud koerte tevislik seisund on arvatust kriitilisem. Kui algus oli lootusrikas, siis esimese öö kliinikus veetnud kutsikatelt avastati siseparasiidid ning kutsikad oksendasid vahetpidamata terve öö vältel. Samuti kimbutab neid kõrge palavik. Viiest taksikoera meenutavast kutsikast üks on surnud ning ülejäänud on väga käga kriitilises seisundis loomaarstide valvsa hoole all.

Kutsikatelt avastati ka parvoviirus, mis oli loomakaitse liidu jaoks suur šokk. See tähendab palju peavalu ning märkimisväärselt suuremaid ravikulusid, sest viiruse tõttu tuleb kõik koerad taas kliinikusse tuua ning üle kontrollida. Parvoviirus on ohtlik viirus, mis võib noortel kutsikatel tekitada ägedat surmaga lõppevat soolepõletikku ja kõhulahtisust.

Loomaarstid ja ELL ei anna alla. Nad hoolitsevad loomade eest ja teevad kõik selleks, et kutsikate elu päästa, kuid vajavad kulude katmiseks ka südamlike loomasõprade abi.

Kasvatajalt äravõetud koerad
Kasvatajalt äravõetud koerad

Eestimaa Loomakaitse Liit palub heade inimeste abi ja loodab, et annetuste toel õnnestub need täbaras seisundis olevad koerad terveks ravida ja hiljem neile uued kodud otsida. Telefoni teel tehtud annetused jõuavad liiduni alles järgmisel kuul, mistõttu on arveldusarve parim viis, kuidas hädas olevaid koeri kohe aidata saab.

Kuidas koeri aidata saab?

Loomade ravi saab toetada helistades ELL annetustelefonidele 9000 777 (5.-) ja 9000 888 (10.-) Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.

Ülekannete eest on ELL tänulik arvelduskontodele

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Selgitus: „Kutsikavabriku ohvrite toetuseks“

Hoiukodu pakkujatel palutakse saata e-kiri aadressile heiki@loomakaitse.eu või helistada telefonil 50 83 336