Jumat uimastati, hoiti ahelais kinni ning ning tariti Rio olümpiamängude tõrvikutseremoonial meelelahutuse eesmärgil ringi. Lühikest aega peale tseremooniat põgenes jaaguar hirmust. Teda tulistati neli korda uinutiga, kuid see ei toiminud piisavalt kiiresti. Selle tagajärjel lähenes ta sõdurile, kes tulistas ta surnuks.

Jaaguarid on välja surnud nii Uruguays ja El Salvadoris, samuti on nad ka Maailma Looduskaitse liidu poolt ohulähedasteks loomadeks märgitud. Me peaks tegema kõik, mis meie võimuses, et neid graatsilisi loomi kaitsta, aga mitte sundima neid vaid meie meelelahutuse eesmärgil elama neile ebaloomulikes tingimustes ning surmani hirmunud seisundis.

Pixabay.com

See intsident lõppes Jumale surmaga.

"Me tegime vea esitledes rahu ja ühtsust sümboliseerivat olümpiatõrvikut ahelates metslooma kõrval. See käib meie uskumuste ning väärtuste vastu," sõnas kohalik Rio olümpiamängude korralduskomitee.

"Me garanteerime, et taoliseid intsitente enam Rio olümpial ei juhtu." lisas komitee.

Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele on suunatud petitsioon metsloomade kasutamise keelamiseks järgnevatel olümpiamängudel. Anna oma panus SIIN.

Allikas: reuters.com