"Järjepanu hakkas ta kraamima, kuniks jõudis õues seisva külmakapini, mida tööline tahtis ära osta. Ukse avanedes lõi terav laibalehk vastu ja inimesed said korraliku ehmatuse osaliseks, leides sealt surnud kassid koos suure koti lihaollusega," kirjeldab Valner.

Lihamassi näol polnud tegu siiski tükeldatud kasside, vaid neile mõeldud riknema läinud toiduga.
"Arusaadavalt ajas vaatepilt ja lehk kõigi asjaosaliste südamed pahaks. Majaomanik mattis loomad maha, aga hakkas kahtlema ja andis õõvastavast leiust ka meile teada. Vabatahtlik loomapäästja Tanel Veskimäe koos "Pesaleidja" kandva jõu Kelli Samberkiga läksid asja uurima," jutustab Valner.

Kassikuningannast jäid maha loomalaibad

Loomakaitsjad leidsid eest kolm surnud kassi ja kolm poega, kellest üks oli ilmselt väärarenguga. "Miks proua Gaver surnud kasse sooja ilmaga vooluvõrku ühendamata külmkapis pikka aega hoidis, on omaette küsimus. Ilmselt ta vastab, et kohe-kohe oli plaanis matta, aga me segasime vahele ja nii see tegemata jäigi. Olgu siis nii ja kuigi lagunemine näitas midagi muud, siis ometigi ei saa ma väita, et see lausvale oleks," arutleb Valner.

Katrin Gaverist ja tema ebainimlikust meetoditest kasside pidamisel on meedias varem korduvalt juttu olnud. Loomapäästegrupp on aidanud kasse temalt ära võtta.

Surnud kass