“Tallinna Võitja” nimelise tiitlinäitusega alustas Eesti Kennelliit aastal 2012. Sooviks oli koondada erinevate tõugudega seotud koerasõpru, kasvatajaid ja tõu entusiaste. Käesoleval aastal on registreeritud sellele mainekale näitusele üle 2000 osaleja, esindatud on 257 erinevat tõugu. Kohale tuleb võistlejaid 10 erinevast riigist, kõige kaugemalt Ungarist ja Šveitsist.

Koeranäitus annab suurepärase võimaluse tutvuda tõuga igas vanuserühmas, kutsikatest veteranideni ning vestelda koeraomanike ning kasvatajatega.

Iga tõug on aretatud kindlal eesmärgil, kajastades konkreetseid tööomadusi, iseloomu, välimust ja suurust. Noorimad osalejad on kutsikad alates kuuendast elukuust ning eakaimaid on seeniorkoerad, kel vanust üle kaheksa aasta.

Kõige arvukamalt esindatud tõug on kääbuspinšer (42), jack russell'i terjer (35),
labradori retriiver (33), leonberger (33), hiina harjaskoer (31), prantsuse buldog (31) ja shetlandi lambakoer (31). Lisaks avaneb võimalus tutvuda haruldaste tõugudega nagu posavia hagijas, grööni koer, valge rootsi põdrakoer, uruguai cimarron.

Koeri tulevad hindama spetsialistid erinevatest riikidest. Kõige kaugemalt saabub ekspert Malaisiast. Eestit esindavad neli näitusekohtunikku.

Näitusehallis on müügil ka palju lemmikloomatarbeid, spetsialistid jagavad meeleldi oma teadmisi ja kogemusi. Esindatud on erinevad lemmikloomatoidud, pesuvahendid, rihmad, mänguasjad, pesad, tekid ning paljud koerasõpradele vajalikud esemed.

Uksed avatakse hommikul kell 10:00 ja lõppvõistlused algavad kell 15:00. Neid saab otseülekande vahendusel jälgida ka Eesti Kennelliidu lehelt ja Delfi Lemmikloomaportaalist.

Pileti üritusele saad osta kohapealt, laps / pensionär - 2€, täiskasvanud - 3€, perepilet 5€. Rohkem infot ajakava kohta leiad Eesti Kennelliidu kodulehelt ja Facebookist.