Vabatahtlikud loomakaitsjad said hiljuti kirja peatselt suletavast karusloomafarmist, kus järele jäänud tšintšiljad on täbaras olukorras ja vajavad endale kiiremas korras uusi kodusid. Ühe looma hind on 50€ ja soovi korral tuleb villakhiirega kaasa ka puurisektor.

Kui tead kedagi, kes sooviks päästa elu ja leida endale samas ka üks tore seltsiline ja sõber mitmeteks aastateks, siis paluvad loomakaitsjad üleskutset ka teistega jagada. Meie seas on palju häid ja hoolivaid inimesi ehk leidub ka neid, kes endale just tšintšiljat soovivad! Tšintšilja ehk villakhiir on loom, kelle kasukas on kõigist maismaa loomadest kõige pehmem! Kes siis endale sellist seltsilist ei tahaks?

Lisa leiad Facebookist.

Tšintšilja on linnainimese ideaalne lemmikloom, kuid tuleb arvestada, et loomakese eluiga on umbkaudu sama pikk, kui on koeral. Tšintšilja ehk villakhiir on ööloom, kes enamuse päevasest ajast magab ja öösel tegutsema asub. Sellepärast on parim koht kodus tšintšiljapuurile kusagil vaikses nurgas, otsesest päikesevalgusest eemal. Siiski päris puuriloomaks see uudishimulik sell ei sobi. Mõned korrad nädalas tahab ka tema oma koibi sirutada ja loomad tuleks aeg-ajalt puurist välja jooksma lasta. See-eest kasukas on neil kõigist maismaal elavatest imetajatest kõige pehmem! Huvitavaid fakte tšintšiljade kohta on SIIN ja selle kohta, milline elu koos tšintšiljadega välja võiks näha, loe lähemalt SIIT.