Kui leiad endale kass-sõbra veebruaris, siis transpordid ta varjupaigast turvaliselt koju varjupaiga poolt kingiks saadud transpordiboksis. Ikka selleks, et sõprus jääks igaveseks kestma ja kodutee ning edaspidi toimuvad reisid oleks turvalised.

“Kõige kindlam on kassi transportida selleks spetsiaalselt ettenähtud boksis. Nii on välistatud põgenemine kui kass ehmub. Hirmunud kass võib küüsi kasutades sülest lahti rabeleda või lahtiselt autos olles pugeda kuhugi ning põhjustada liiklusohtliku olukorra või siis hoopis autoukse paotudes punuma pista. Transpordiboks on vajalik riistapuu iga kassi elus – saab ju kassi selles toimetada igal aastal vähemalt üks kord veterinaari juurde, et lasta teha tervisekontroll ja vajalikud vaktsiinid,” rääkis Varjupaikade MTÜ projektijuht Anneli Matsi.

2017. aasta veebruaris saatsid varjupaigad turvaliselt koju lausa 101 kassi ja 2018. aasta kampaania jooksul 87 lemmikut. 2019. veebruaris loodetakse leida uued kodud rekordarvule kassidele. Kõiki kodu ootavad kassid leiad Varjupaikade MTÜ kodulehelt. Vaata SIIA ja vali omale lemmikloom välja ja kingi abivajavale loomale uus võimalus.

Kas teadsid, et Varjupaikade MTÜ on oma tegutsemisaja jooksul leidnud uue kodu enam kui 11 000 loomale. Seitsmes varjupaigas elab pidevalt ligi 100 koduotsivat koera ja üle 700 kassi.