Veidi üle kuu tagasi helistas liidu infotelefonile naisterahvas, kes tundis muret ühe koerakese pärast. Nimelt olla Paljassaare sadama juures vahetanud üks ettevõte omanikku, kuid seal territooriumil elanud valvekoera ei olnud enam kellelegi vaja, kirjutab ELL Facebookis.

Ketikoera elu elanud Graf veetis kõik oma päevad lühikese keti otsas mõnd heatahtlikku inimhinge oodates. Süüa talle küll anti, need olid ilmselt ka tema päeva tipphetked, kuid jalutama viidi väga harva, sedagi tegid hoopis lahked töötajad, kel hakkas koerapoisist lihtsalt kahju. Kui ettevõte minema kolis, siis ei olnud vaest koera enam kellelegi vaja ja nii võttis ettevõtte endine töötaja oma südameasjaks käia Grafi söötmas ja jalutamas seni, kuni leiab talle uue kodu.

Nüüd on Graf jõudnud ELL-i hoole alla ja otsib omale päriskodu. Ta on tõeline rõõmupall, kes armastab inimesi ja saab läbi ka teiste koertega. Lapsed meeldivad talle hullupööra, kuid kassidega tal kannatust ei jagu. Kuna kassid ei jaksa tema läheduses paigal püsida ja panevad jooksu, siis tuiskaks Graf neile meeleldi järele, kui selleks vaid võimalus avaneks.

Üks tore eripära on koeral veel: ta ei tee ühtegi väljaheidet oma territooriumile. Tõelisele puhtusearmastajale kohaselt ootab ta paar korda päevas jalutuskäiku, et oma hädad aedikust väljaspool toimetada.

"Kuna toas polnud Graf varem kunagi käinud, siis tuba on üks hirmus koht ja parem on majja mitte siseneda. Kindlasti on ta tasakaaluka harjutamise korral valmis kaaluma ka tuppa minekut, kuid see sõltub juba läbirääkimisoskustest," iseloomustab ELL.

Graf ootab väga oma kodu ja perekonda, kellele rõõmu valmistada. Ta sobib hästi õuekoeraks, kuid ketti ta kindlasti enam minna ei taha, sest vabadus on palju magusam.

Grafi kohta jagab lisainfot Eestimaa loomakaitse liit telefonil 53463593 või meili teel info@loomakaitse.eu.