1996. aasta juunis põgenes Tallinna eksinud karupoeg inimeste ja autode eest lausa läbi aknaklaaside tühja Pelgulinna korterisse. Politseinikel ja päästeametnikel õnnestus karuott korterisse blokeerida, magama uinutada ning elusalt metsa tagasi toimetada.

2006. aastal elas avalikkus hoogsalt kaasa salapärase Ruhnu karu seiklustele, kes väidetavalt jääpangal saarele saabus, ruhnlasi heidutas ja lõpuks kui tina tuhka kadus. Osa kohalikke on kindel, et karu notiti kohapeal vaikselt maha, teised usuvad, et karu sumas mingil moel tagasi Lätti.

2008. aasta kevadel sõitis kaitseminister Jaak Aaviksoo ametiautoga Järvamaal otsa ootamatult teele kalpsanud otile.

2010. aastal kimbutas poegadega karuema Aegviidu metsaradadel trenni teinud tipprattur Jaan Kirsipuud, kes pääses kohtumisest õnneks vaid ehmatusega.

2011. aastal sai poegi kaitsvalt emakarult rappida Jõgevamaa mees Ain Truusa, kes kohtus karuga kodulähedasel raiesmikul. Truusa jalale tehti haiglas 17 õmblust. Hullemast õnnestus tal hoiduda tänu rahulikkusele ja mõistlikule tegutsemisele.

Ka 2012. aastal viibis metsaott ekskursioonil pealinnas, käies Pirital ja Lasnamäe serval. Enne ametlikku kinnipidamist tegi karu kiirelt sääred.

Viimastel aastatel on karusid nähtud aina tihedamini. 2018. aasta aprillis tiirutasid mesikäpad Otepääl Vidrike talu hoovil ja Paides, detsembris uitasid talveunest üles aetud otid Raplas.