Tulekahju märkas kõigepealt perekonna naaber, John Newton, kes koheselt appi tõttas. Ta kuulis valju pauku ning nägi aknast välja vaadates, et naabrite maja, kus elas politseinikuna töötav Margot Feaser koos mehe ja kahe väikese lapsega, oli üleni leekides, vahendab Orlando Sentinel. John helistas kiiresti hädaabinumbril ning jooksis seejärel paljajalu üle tänava, et teisi naabreid appi kutsuda. Appi tõtanud inimesed hakkasid aiamööbliga aknaid lõhkuma, et päästa majas lõksus olev perekond.

Kõigepealt, kuuldes pereema karjeid, juhatasid appitõtanud inimesed ta häälte abil lõhutud akna juurde, mille kaudu õnnestus ta majast välja tõmmata. Tema abikaasa pääses põlevast majast välja omal jalal.

Viie minuti jooksul saabusid ka tuletõrjujad. Tuletõrjujate saabumisel juhatas perekonnas elanud koer Maxx, kellel oli pikk politseitöö karjäär seljataga, tuletõrjujaid majja ning näitas neile kätte laste asukoha. Nii õnnestus kahe- ja neljaaastane laps päästa. Pereliikmed toimetati haiglasse, nende seisnud on raske, kuid stabiilne. Maja aga hävis täielikult. Osavõtlikud naabrid korraldasid perekonna jaoks korjanduse.