ELL hoole alla jõudnud Pirru on oma lühikese elu jooksul pidanud palju läbi elama. Kevadel rongilt löögi saanud koer vajus jõuetult sündmuskohale maha ja oli suurtes valudes, kui eakas peremees oma koera teki abil koju lohistas. Kahjuks aga ei pöördunud omanik loomaarsti poole, sest uskus, et koer paraneb ja kosub aja jooksul ise ning kuluka arstiabiga ei ole kiiret. See õnnetu sündmus jõudis maikuus aga ELL kõrvu, mille peale loomakaitsjad Pirru seisundit üle vaatama läksid.

Pirru olukord oli täbar ja koer vajas kohest arstiabi, mistõttu võttis ELL koera enda hoole alla ja toimetas otsejoones arsti juurde. Arstid diagnoosisid Pirrul katkised ribid, katkise vaagna ja käpaluu hulgimurrud ning koera hakati kohe ravima. Arstid andsid endast parima ja samal ajal otsis ELL loomale hoiukodu.

Tänaseks on Pirru väljavaated palju paremad. Koer on paranemas ja surmasuus olnud loomast on saanud suur perelemmik. Hiljuti paigaldati Pirrule ka kiip, anti ussirohi ning vormistati lemmikloomapass. "Nüüd jääb vaid oodata, millal me vaktsineerida saame," sõnab ELL juhatuse liige Heiki Valner.

Kevadel rongi alla jäänud Pirru naudib oma uues hoiukodus täiel rinnal lemmiklooma elu, mida ta väärib. Pirru magab voodis pea padja peal ja võtab vastu kõik silitused, mida pererahvas talle lahkesti jagab. Kui üldjuhul lõppevad sellised rongiõnnetused kahjuks looma surmaga, siis Pirrul läks õnneks ja vapper koer on andnud endast parima.