Rongilt löögi saanud koer vajus jõuetult sündmuskohale maha ja oli suurtes valudes, kui eakas peremees teki abil koera koju lohistas. Raplamaal Kehtna vallas elav omanik loomaarsti poole ei pöördunud, sest tema sõnul paraneb ja kosub koer aja jooksul ise ning kuluka arstiabiga ei ole kiiret.

See õnnetu sündmus jõudis aga ELL kõrvu, mille peale läksid loomakaitsjad Pirru seisundit üle vaatama. Kuna kirjelduse järgi võis eeldada, et koeral on mitmeid luumurde ja muid tõsiseid vigastusi, oli asjaga kiire, sest tõenäoliselt oleks koer siiski kohest arstiabi vajanud. Omanik ei olnud sellest aga huvitatud ja väitis, et koer on täiesti terve, kirjeldab Heiki Valner juhtunut.

1,5-aastane segavereline koer Pirru

Koeraomaniku sõnadest hoolimata, anti Pirru politsei ning veterinaar- ja toiduameti (VTA) abiga ELL liidu hoole alla, kus ta ka hetkel viibib. Koheselt arsti juurde toimetatud Pirrul diagnoositi katkised ribid ja vaagen ning käpaluu hulgimurrud, mida suure tõenäosusega enam ravida ei ole võimalik, sest õnnetusest on juba mitu nädalat möödas ja murd on vana. Pirru edasine käekäik on selgumisel ja arstid annavad endast parima. Koera saatus on lahtine, kuid loodetavasti läheb Pirrul hästi. Heiki Valner hoiab kõiki loomasõpru koera edasise ravi ja käekäiguga kursis.

Pirru raviarved saavad olema väga kulukad ja abivajajaid on väga palju, mistõttu palub Eestimaa Loomakaitse Liit heade loomasõprade abi. Kel on vähegi võimalust Pirrut rahaliselt aidata või talle tulevikus kodu pakkuda palutakse Eestimaa Loomakaitse Liiduga ühendust võtta. Ka annetuste eest on ELL tänulik ja selgitusse võib märkida "Pirru ravikulud".

ELL ja veterinaarid teevad omalt poolt kõik, et Pirru taas jalule aidata. Loodetavasti saab koer kõigi loomasõprade abiga oma elu puhtalt lehelt alustada ja leiab tulevikus kodu, mida ta väärib!