Annetuste kogumine algatati noorte poolt koostöös linnaosavalitsusega ja Paljassaarel asuva loomade varjupaika haldava Varjupaikade MTÜ-ga. See suurejooneline annetus anti üle täna, 29. augustil Paljassaares asuvale Tallinna loomade varjupaigale.

„Kampaania ületas ka meie kõige julgemaid ootusi. Ma tänan kõiki annetajaid ja vabatahtlikke. Loodan, et selle kampaaniaga said inimesed teadlikumaks ka vajadusest kaitsta loomade õiguseid. Olen kindel, et nii mõnigi varjupaiga loom leiab uue hooliva ja turvalise kodu tänu Põhja-Tallinna noorte tehtud teavitustööle. Olen väga tänulik selle eest, et sain ka ise selles kampaanias vabatahtlikuna osaleda,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Heategevuskampaania „Ole sõber!“ käigus kogusid Põhja-Tallinna Noorte Ümarlaua vabatahtlikud loomade varjupaigale annetusi Tallinna kaubanduskeskustes ja teistes rahvarohketes kohtades. Kogutud raha läheb hoolitsuseta või muul põhjusel hätta sattunud loomade ülalpidamiseks ja abistamiseks.

„Oleme väga tänulikud Põhja-Tallinna noorte algatusele korjata annetusi varjupaiga loomadele, tänu millele saavad kaetud paljud varjupaiga loomade ravi- ja hoolduskulud. Lisaks suvi läbi toimunud väga edukale kampaaniale aitasid noored kevadel varjupaigas erinevate hooldustöödega ja tegelesid koerte ning kassidega,“ sõnas Tallinna loomade varjupaiga juhataja Eve Tobias.

Juulikuus veetsid Põhja-Tallinna Noorte Ümarlaua liikmed varjupaigas 100 tundi koristades puure, tehes haljastustöid ja suheldes varjupaiga loomadega. Samuti jagasid noored sotsiaalmeedias infot varjupaigas viibivate loomade kohta eesmärgiga ärgitada inimesi neile uut kodu pakkuma ja tutvustada Paljassaare varjupaika. Hetkel viibib Paljassaare loomade varjupaigas umbes 300 kassi, 16 koera, 2 küülikut, 2 rotti ja 1 papagoi.