Millal toita koera või kassi?

See, millal loom sööb, sõltub temast endast. Mõned loomad eelistavad süüa ühe korraga terve kausitäie, teised näksivad päeva jooksul ja vähehaaval. See sõltub paljustki loomast. Kui võtad koera või kassi, näed esimeste nädalate jooksul, kuidas ta süüa eelistab. Koerte puhul võib toidukordade aeg sõltuda omaniku eelistustest: nii on omanikul mugavam sättida aegu, millal ta koeraga väljas käib.

Olukord on keerulisem, kui peres on kaks koera, kellest üks tahab kohe kõik toidu ära süüa, kuid teine soovib süüa rahulikult päeva jooksul. Siis peab olema loov ja leidma lahenduse. Kui koerad on erineva suurusega ja väiksem koer eelistab süüa päeva jooksul, aseta tema toidukauss kohta, kuhu suur koer ei mahu.

Kasside puhul toimi sarnaselt: aseta üks toidukauss kohta, kuhu pääsemiseks peab olema kõhn. Niisiis pääseb sinna ainult sale kass, kes eelistab süüa päeva jooksul. Ülekaaluline kass, kes kogu toidu ühe korraga alla kugistaks, sinna ei pääse.

Kuidas lemmiku toitumisharjumusi muuta?

Mõned kassid ja koerad näivad pirtsakad, sest nad jätavad toidu järgi ja ei söö kunagi lõpuni. Seetõttu lisavad mõned inimesed oma lemmiku tavalisele toidule midagi eriti head juurde, et kogu toit tunduks ahvatlevam. Seda ei ole vaja teha. Kui lemmikul on kõht tühi, siis ta sööb ka toitaineid sisaldavaid krõbinaid. Sama kehtib ka inimeste puhul: kui kõht on päriselt tühi, siis süüakse ka tavalist toitu hea meelega.

Aja jooksul õpivad kassid ja koerad erinevaid nippe, kuidas saada rohkem toitu. Mõned eelistavad oodata, sest siis paneb omanik kaussi toite juurde. Teised eelistavad nuruda köögis või toidulaua juures lisa. Viimast teevad loomad juhul, kui inimesed on neile varasemalt oma sööki andnud ja sellest on kujunenud harjumus. Pahatihti on inimeste söök loomadele liialt soolane. Loomadele tohib anda vähesoolaseid ja töötlemata toite nagu puu- ja juurviljad ning väherasvane liha.

Lemmikud protestivad aeg-ajalt nälgimisega, kuid sellele ei tohi järele anda. Kui koer on ülekaaluline ja ei söö päeva jooksul, sest andsid talle tervislikke krõbinaid ning talle ei meeldi need, siis ära anna alla. Oota homseni ja küll ta hakkab sööma. Kui ülekaalulised loomad ei taha aga pikka aega süüa, võib nendega midagi valesti olla. Sellisel juhul peab minema lemmikuga loomaarsti juurde.

Allikas: petmd.com